ARTVİN / MERKEZ - Çoruh İlkokulu

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMASI "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KÜLTÜREL ÖĞELERİMİZ"

Dilimizin zenginlikleri kültürel öğelerimiz

Etkinlik türü: Türkçe ve müzik bütünleştirilmiş etkinlik

Yaş grubu: 5

Etkinliğimiz bilişsel gelişim dil gelişimi motor gelişimin kazanım ve göstergelerinden oluşmaktadır. Kullanılan materyaller Karadeniz yöresine ait eskiden ve hala günümüzde kullanılan eşyalardan oluşmaktadır. Öğretmen dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında uygulanacak etkinliklerden Artvin ilimizin kültürel, sanat, gelenek ve göreneklerinden yararlanarak veli öğretmen işbirliği içerisinde sınıf içi bir kompozisyon oluşturmuştur. Öğretmen çocuklara kültürel öğelerimizin neler olduğuna dair getirilen materyalleri çocuklara tanıtarak Artvin'de bir köy evi kombine etmiştir. Öğretmen çocuklara bir milletin zaman içinde nesilden nesile aktarılacak maddi ve manevi eserlerin yaşamımızda olması gerektiğini vurgulayarak dedelerimizden, ninelerimizden kalan bu mirasların bir kültür değeri olduğunu dramatizasyon yaptırarak anlatmaya çalışmıştır. Misafirperver oluşumuz ve Artvin'de yaşayan insanların misafirlerini nasıl karşıladığı, neler ikram ettikleri eskiden dedeler ve ninelerin olmadan sofrada yemeye başlanmamasına kadar çocukların anlayacağı biçimde drama edildi. Artvin'de oynanan halk oyunları açılarak çocuklarla horon oynandı.

Okulumuz Anasınıfı Öğretmenlerinde Pınar ÖZDEMİRLİ'nin yapmış olduğu bu etkinlik Milli Eğitim Bakanlığı'na Eğitimde İyi Örnekler Uygulaması kapsamında iletilmiştir.

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 23:03 - Görüntülenme: 55